POLICE

BUDYNEK BIUROWY – SIEDZIBA KONCERNU CHEMICZNEGO

lokalizacja: Police powierzchnia użytkowa: 2 040 m² projekt: 2020



Dwukondygnacyjny obiekt biurowy na planie zbliżonym do kwadratu z zielonym dziedzińcem pośrodku. Głównym założeniem było stworzenie budynku otoczonego zielenią, w którym każdy użytkownik będzie miał z nią styczność z każdego pomieszczenia w obiekcie. Użyty materiał elewacyjny w postaci chromowanej stali i przeszkleń podkreśla poprzez swoje odbicia okoliczną i projektowaną zieleń. Zastosowany moduł 1,5m x 1,5m przełamuje organiczność zieleni i zewnętrzną bryłę budynku poprzez wprowadzenie z matematyczną precyzją podziałów na elewacji, aranżacji wnętrz, czy w zagospodarowanie terenu.




Dwukondygnacyjny obiekt biurowy na planie zbliżonym do kwadratu z zielonym dziedzińcem pośrodku. Głównym założeniem było stworzenie budynku otoczonego zielenią, w którym każdy użytkownik będzie miał z nią styczność z każdego pomieszczenia w obiekcie. Użyty materiał elewacyjny w postaci chromowanej stali i przeszkleń podkreśla poprzez swoje odbicia okoliczną i projektowaną zieleń. Zastosowany moduł 1,5m x 1,5m przełamuje organiczność zieleni i zewnętrzną bryłę budynku poprzez wprowadzenie z matematyczną precyzją podziałów na elewacji, aranżacji wnętrz, czy w zagospodarowanie terenu.

© 2018 BDM Architekci