CENTRUM PRZESTRZENI INNOWACYJNEJ SGH

BUDYNEK BIUROWO-EDUKACYJNY, KONKURS lokalizacja: Warszawa powierzchnia użytkowa: 10 595 m² projekt: 2017



Projekt na kilku poziomach nawiązuje do obecnych budynków SGH. Słupy konstrukcyjne elewacyjne ukształtowane są w rzucie na kształt rombu – figury nawiązującej do geometrycznych form używanych przez Jana Witkiewicza- Koszczyca, architekta projektującego dla SGH w dwudziestoleciu międzywojennym. We wnętrzu budynku szczególną uwagę projektową poświęcono układowi stref studenta, które otwierają się z jednej strony do zielonych tarasów, a z drugiej do holi na poszczególnych kondygnacjach. Przestrzenie stanowiące strefy studenta łączą się za pomocą otworów w stropach i schodów, dzięki czemu pomiędzy użytkownikami mogą zachodzić różne stopnie interakcji.










© 2018 BDM Architekci